Jadłospis 14.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Bułka grahamka 50g
- Grysik na mleku 400ml
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
- Rzodkiewka 30g
- Mus owocowo-warzywny 100g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
- Rzodkiewka 30g
- Kiwi 1szt
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Kefir 200ml
- Maca razowa 1szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Krokiety z kapustą 250g-2szt
- Sos pieczarkowy 100ml
- Surówka z marchewki i jabłka z jog.i śmiet. 100g
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Ryba pieczona w jarzynach 100g
- Sos biały 70ml
- Ziemniaki 200g
- Jarzyna duszona po grecku 180g
- Sałata zielona z jog.60g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie