Jadłospis 14.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Bułka grahamka 50g
  • Grysik na mleku 400ml
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
  • Rzodkiewka 30g
  • Mus owocowo-warzywny 100g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
  • Rzodkiewka 30g
  • Kiwi 1szt
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Kefir 200ml
  • Maca razowa 1szt

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
  • Krokiety z kapustą 250g-2szt
  • Sos pieczarkowy 100ml
  • Surówka z marchewki i jabłka z jog.i śmiet. 100g
  • Kompot z jabłek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
  • Ryba pieczona w jarzynach 100g
  • Sos biały 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Jarzyna duszona po grecku 180g
  • Sałata zielona z jog.60g
  • Kompot z jabłek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści