Jadłospis 11.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Twaróg ze szczypiorkiem 70g
- Filet drobiowy wędzony 50g
- Pomidorki cocktailowe 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Twaróg ze szczypiorkiem 70g
- Filet drobiowy wędzony 50g
- Pomidorki cocktailowe 50g
- II ŚNIADANIE
- Jabłko surowe 250g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Krupnik 400ml
- Bitki z karczku duszone 80g +sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Surówka z pora, marchewki, ogórka kiszonego i jabłka, jog.i śmiet.150g
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Krupnik 400ml
- Pierś z indyka pieczona w jarzynach 80g
- Sos pietruszkowy 70ml
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got.180g
- Bukiet kwiatowy got.100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie