Jadłospis 11.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Twaróg ze szczypiorkiem 70g
  • Filet drobiowy wędzony 50g
  • Pomidorki cocktailowe 50g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Twaróg ze szczypiorkiem 70g
  • Filet drobiowy wędzony 50g
  • Pomidorki cocktailowe 50g
  • II ŚNIADANIE
  • Jabłko surowe 250g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Krupnik 400ml
  • Bitki z karczku duszone 80g +sos nat.100ml
  • Ziemniaki 200g
  • Surówka z pora, marchewki, ogórka kiszonego i jabłka, jog.i śmiet.150g
  • Kompot z jabłek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Krupnik 400ml
  • Pierś z indyka pieczona w jarzynach 80g
  • Sos pietruszkowy 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Ćwikła z jabłkiem got.180g
  • Bukiet kwiatowy got.100g
  • Kompot z jabłek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści