Jadłospis 10.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Galareta z kurczakiem, jajkiem got.i jarzynami 150g
- Cytryna 20g
- Szpinak listki 5g
- Rzodkiewka 30g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka golonkowa 50g
- Ser topiony 1szt
- Szpinak listki 5g
- Rzodkiewka 30g
- II ŚNIADANIE
- Mandarynka 2szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Jarzynowa z zacierką 400ml
- Jajko sadzone 120g-2szt
- Ziemniaki 200g
- Brokuły got.150g
- Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Pulpet wołowy pieczony w jarzynach 80g
- Sos biały 70ml
- Ziemniaki 200g
- Marchew mini got.150g
- Surówka z selera i jabłka z jog.100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie