Jadłospis 07.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Zacierka na mleku 400ml
  • Ser homog.70g
  • Powidło 50g
  • Jabłko pieczone 150g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Jajko got.60g-1szt
  • Sałatka grecka 80g
  • Jabłko surowe 250g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Twaróg ze szczypiorkiem 30g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Dyniowa-krem z groszkiem ptysiowy (5g) 400ml zmiana na Barszcz „ukraiński” z ziemn.400ml
  • Pierogi ruskie ze słoninką 350g-7szt
  • Surówka z marchewki i jabłka z jog. i śmiet.100g
  • Kompot z truskawek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Selerowa-krem z grzankami 400ml
  • Ryba pieczona w jarzynach 100g
  • Ziemniaki 200g
  • Jarzyna duszona po grecku 180g
  • Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
  • Kompot z truskawek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści