Jadłospis 03.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Kiełbasa krakowska 50g
- Szpinak listki 5g
- Sałatka ziemniaczana 80g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Galaretka z kurczaka, jajka got. i jarzyn 150g
- Cytryna 20g
- Ogórek świeży 50g
- II ŚNIADANIE
- Jogurt nat.150ml
- Maca razowa 1szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Rosół z makaronem 400ml
- Bigos 350g
- Ziemniaki 200g
- Kompot z porzeczek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Risotto z mięsem i jarzynami 350g
- Sos pomidorowy 100ml
- Sałata zielona z jog.60g
- Kompot z porzeczek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie