Jadłospis 01.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Grysik na mleku 400ml
- Szynka z indyka 50g
- Jabłko pieczone 150g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka z indyka 50g
- Jabłko pieczone 150g
- II ŚNIADANIE
- Kiwi 2szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Fasolowa z makaronem 400ml
- Sznycel 80g
- Ziemniaki 200g
- Marchewka got.180g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Koperkowa z makaronem 400ml
- Zrazik woł.piecz.w jarz.80g
- Sos biały 70ml
- Ziemniaki 200g
- Marchewka got.180g
- Surówka z selera i jabłka z jog.100g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie