Jadłospis 4.06.2024
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło extra 20g
- Chleb pszenno -żytni 100g
- Twaróg ze szczyp 70g
- Polędwica sopocka 30g
- Barszczyk czerwony 150ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml
- Masło extra 20g
- Chleb pszenno -żytni 50g
- Chleb graham 65g
- Twaróg ze szczyp 70g
- Polędwica sopocka 30g
- Rzodkiewka 20g
- II śniadanie
- Herbata b/ c 250ml
- Masło extra 10g
- Chleb graham 65g
- Jajko got. 60g-1szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Ogórkowa z ryżem 400ml
- Sztufada wołowa 80g
- Sos naturalny 100ml
- Ziemniaki 200g
- Surówka z marchewki i jabłka z jog i śmiet 150g
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Koperkowa z ryżem 400ml
- Pulpet wołowy piecz w jarz 80g
- Ziemniaki 200g
- Sos biały 70ml
- Marchewka got 180g
- Surówka z kiszonej kapusty,marchewki i jabłka z z olejem 100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie