Jadłospis 4.06.2024

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło extra 20g
  • Chleb pszenno -żytni 100g
  • Twaróg ze szczyp 70g
  • Polędwica sopocka 30g
  • Barszczyk czerwony 150ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata b/c 250ml
  • Masło extra 20g
  • Chleb pszenno -żytni 50g
  • Chleb graham 65g
  • Twaróg ze szczyp 70g
  • Polędwica sopocka 30g
  • Rzodkiewka 20g
  • II śniadanie
  • Herbata b/ c 250ml
  • Masło extra 10g
  • Chleb graham 65g
  • Jajko got. 60g-1szt

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Ogórkowa z ryżem 400ml
  • Sztufada wołowa 80g
  • Sos naturalny 100ml
  • Ziemniaki 200g
  • Surówka z marchewki i jabłka z jog i śmiet 150g
  • Kompot z jabłek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Koperkowa z ryżem 400ml
  • Pulpet wołowy piecz w jarz 80g
  • Ziemniaki 200g
  • Sos biały 70ml
  • Marchewka got 180g
  • Surówka z kiszonej kapusty,marchewki i jabłka z z olejem 100g
  • Kompot z jabłek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Skip to content