Jadłospis 20.09.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Grysik na mleku 400ml
- Ser żółty 50g
- Papryka 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Polędwica sopocka 50g
- Papryka 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Pomidorki coctailowe 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Brokułowa z makaronem 400ml
- Schab faszerowany śliwką 80g
- Sos naturalny 100ml
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got. i chrzanem 180g
- Kompot z aronii 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Selerowa-krem z grzankami 400ml
- Schab pieczony w jarzynach 80g
- Sos pomidorowy 70ml
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got. 180g
- Fasolka szparagowa got.100g
- Kompot z aronii b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie