Jadłospis 13.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Kiełbasa krakowska 50g
- Rukola 5g
- Sałatka z kaszą Bulgur, tuńczykiem i jarzynami z sosem winegret 80g
- Kiwi 1szt
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka biała 50g
- Rukola 5g
- Sałatka z kaszą Bulgur, tuńczykiem i jarzynami z jog.80g
- Kiwi 1szt
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Pomidorki coctailowe 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Dyniowa-krem z groszkiem ptysiowym (5g) 400ml
- Schab pieczony ze śliwkami 80g
- Sos naturalny 100ml
- Ziemniaki 200g
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Selerowa-krem z grzankami 400ml
- Schab pieczony w jarzynach 80g
- Sos koperkowy 70ml
- Marchewka got.180g
- Ziemniaki 200g
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie