Jadłospis 28.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Zacierka na mleku 400ml
- Twaróg 70g
- Dżem 50g
- Pomarańcza 1/2szt
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Twaróg 70g
- Pasztet drobiowy 80g
- Pomarańcza 1/2szt
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Ogórek świeży 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Grysikowa 400ml
- Ryba smażona w cieście koperkowym 100g
- Ziemniaki 200g
- Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka i papryki z olejem 150g
- Kompot z porzeczek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Grysikowa 400ml
- Pulpet z ryby pieczony w jarzynach 100g
- Ziemniaki 200g
- Sos koperkowy 70ml
- Jarzyna duszona po grecku 180g
- Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
- Kompot z porzeczek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie