Jadłospis 28.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Zacierka na mleku 400ml
  • Twaróg 70g
  • Dżem 50g
  • Pomarańcza 1/2szt

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Twaróg 70g
  • Pasztet drobiowy 80g
  • Pomarańcza 1/2szt
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Ogórek świeży 30g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Grysikowa 400ml
  • Ryba smażona w cieście koperkowym 100g
  • Ziemniaki 200g
  • Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka i papryki z olejem 150g
  • Kompot z porzeczek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Grysikowa 400ml
  • Pulpet z ryby pieczony w jarzynach 100g
  • Ziemniaki 200g
  • Sos koperkowy 70ml
  • Jarzyna duszona po grecku 180g
  • Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
  • Kompot z porzeczek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści