Jadłospis 18.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Jajko gotowane 60g-1szt
- Pasta z makreli ze szczypiorkiem 70g
- Papryka 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Jajko got.60g-1szt
- Ser żółty 50g
- Papryka 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Ser top.2szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Krupnik 400ml
- Ryba smażona 100g
- Ziemniaki 200g
- Sałatka z kiszonej kapusty z olejem 150g
- Kompot z aronii i rabarbaru 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Krupnik 400ml
- Ryba pieczona w jarzynach 100g
- Ziemniaki 200g
- Jarzyna duszona po grecku 180g
- Sałata zielona z jog.60g
- Kompot z aronii i rabarbaru b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie