Jadłospis 06.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Kawa z mlekiem 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Schab z majerankiem 50g
  • Rukola 5g
  • Serek mini 30g-1szt
  • Sałatka z kaszą Bulgur, tuńczykiem i jarzynami z sosem winegret 80g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Schab z majerankiem 50g
  • Serek mini 30g-1szt
  • Rukola 5g
  • Sos warzywny z jog.80g
  • II ŚNIADANIE
  • Mandarynka 2szt

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Fasolowa z makaronem 400ml
  • Udko z kurczaka pieczone 1szt
  • Ziemniaki 200g
  • Sałatka z kapusty czerwonej, jabłka z olejem 150g
  • Kompot z mieszanki owocowej 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Grysikowa 400ml
  • Udko z kurczaka pieczone w jarzynach 1szt
  • Ziemniaki 200g
  • Sos koperkowy 70ml
  • Marchewka got.180g
  • Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
  • Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści