Jadłospis 06.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Schab z majerankiem 50g
- Rukola 5g
- Serek mini 30g-1szt
- Sałatka z kaszą Bulgur, tuńczykiem i jarzynami z sosem winegret 80g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Schab z majerankiem 50g
- Serek mini 30g-1szt
- Rukola 5g
- Sos warzywny z jog.80g
- II ŚNIADANIE
- Mandarynka 2szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Fasolowa z makaronem 400ml
- Udko z kurczaka pieczone 1szt
- Ziemniaki 200g
- Sałatka z kapusty czerwonej, jabłka z olejem 150g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Grysikowa 400ml
- Udko z kurczaka pieczone w jarzynach 1szt
- Ziemniaki 200g
- Sos koperkowy 70ml
- Marchewka got.180g
- Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie