Jadłospis 20.09.2024
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 100g
- Ryż na mleku 400ml
- Powidło 50g
- Twaróg 70g
- Rzodkiewka 20g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 50g
- Chleb graham 65g
- Pasta z jajek ze szczyp. 90g
- Rzodkiewka 20g
- Barszczyk czerwony 200ml
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Chleb graham 65g
- Ogórek świeży 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Krupnik zmiana na Koperkową z mak.400ml
- Ryba smażona 100g
- Ziemniaki 200g
- Surówka z kapusty kiszonej, papryki, cebuli, jabłka z olejem 150g
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Koperkowa z mak.400ml
- Rolada z ryby piecz.w jarz.100g
- Ziemniaki 200g
- Jarzyna duszona po grecku 180g
- Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie