Jadłospis 2.09.2024
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło extra 20g
- Chleb pszenno -żytni 100g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Dżem 50g
- Serek homogenizowany 50g
- Rzodkiewka 20g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno -żytni 50g
- Chleb graham 65g
- Jajko gotowane 60g
- Pasta z makreli ze szczypiorkiem 70g
- Rzodkiewka 20g
- II śniadanie
- Herbata b/c 250ml
- Masło extra 10g
- Chleb graham 65g
- Wędlina drobiowa 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Krem szpinakowy z grzankami 400ml
- Zapiekanka z ziemniaków, jaj, wędliny, boczku, marchewki, pieczarek i cebuli – 350g
- Sos pomidorowy 100ml
- Sałatka z czerwonej kapusty z olejem 100g
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Barszcz ukraiński z ziemniakami 400ml
- Risotto z mięsem i jarzynami 350g
- Sos koperkowy 100ml
- Sałatka z pomidora b/s 100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie